mandag den 21. juni 2010

Slap af og nyd spillet



Kære modstandere og fjender
Det er jo meningen at vi skal nyde spillet og syntes det er sjovt, så det må være på tide at vi slapper lidt af, og lader spillet gå sin naturlige gang. Regelrytteri er ikke sjovt for nogen, og for os andre er det direkte ødelæggende for lysten. Regler skal dog overholdes, og den eneste måde vi kan blive enige på, er ved at følge dem. Derfor må reglerne som de står skrevet i ”Standard rules of Diplomacy” og siden de særlige for ”Aberration kortet” gælde – uanset hvad folk ellers syntes.
Dog er det også vigtigt at vi ikke knepper spillet i stykker med regel-fascisme, og der skal derfor være mulighed for fleksibilitet. Denne fleksibilitet skal dog være enstemmig, så hvis blot en enkelt spiller er modstander af en bøjning af reglerne, skal disse følges uanset hvad. En modstand mod en bøjning af reglerne skal dog være tydelig og meldes ud med det samme.  
Hvis en enkelt spiller skulle finde på at lege regel-fascist syntes jeg dog også at alle skal vende sig mod ham! Man skal ikke ødelægge spillet blot fordi man ikke har andet at give sig til...
Tavlen er derfor vasket ren nu, og sket er sket! Fra nu af gælder reglerne – med mindre vi alle enige selvfølgelig – og tag så og huske de træk for helvede!

SICILY - fredselsker

1 kommentar:

Niall Quinn sagde ...

Jeg deler dine holdninger og finder også denne diskussion meget drænende for spillysten og synes også at regelfascisme er ødelæggende for spillet.

Nu da tavlen så er vasket ren, vil det så sige at folk accepterer Andreas' forslag om at enheden tæller fra den runde af så, via Andy's forslag om ikke at anvende sin enhed i den netopafsluttede runde?

Eller betyder det at Andreas ikke får sin enhed før næste build - jvf at en misforståelse bare er ærgeligt?