tirsdag den 8. juni 2010

Europas dukketeater


Det sicilianske dukkespil har stolte traditioner og har ofte begejstret en hel verden! Dukkespilsaffectionados har derfor i disse dage kronede dage, da man på nærmeste hold kan se den sicilianske kejser udleve sin personlige fortolkning af Pinocchio.

"Der er ingen bånd der mig!", hævder Guiseppe Begtrup, imens hans armeer bliver flyttet rundt med en usynlig hånd - Illusionen er total! Blændværket holder et Europa i skak og opmærksomheden henledes til en ligegyldig østfront, som holdes i arbejdsomme polske næver. Samtidig fascineres et samlet Europa over Guiseppe. Det ser ud til at alt foregår efter hans egen vilje, han er i stand til at gå og danse uden hjælp.
Den sande kender ved dog at dette naturligvis ikke er tilfældet! Over scenen trækkes der ihærdigt i trådene af en mesterlig dukkeführer, som på bedste vis undgår at kaste sin skygge over forestillingen.

"Bjørnen kommer!" forkyndes det af Guiseppe, med blot et lille vrik fra der Führers lillefinger. Et ængsteligt Europa vender sit blik, og ser ikke hvorledes man langsomt stiller sig i en gunstig position for tyrens kødelige behov.

Er man yderligere interesseret i emnet kan Amazon tilbyde den glimrende bog The Italian Puppet Theater: A History i en glimrende paperback version:





3 kommentarer:

Anonym sagde ...

enig!

Anonym sagde ...

Helt klart enig!

Anonym sagde ...

Stop telling the obvious